Euro Mikro Kup - Nacionalno prvenstvo 2022

4.10.2022.

Državno prvenstvo za klasu Mikro "Euro Micro Cup-Nacionalno Prvenstvo" održano je od 09.09. do 11.09.2022. u Golupcu, u nacionalnom jedriličarskom centru. Jedriličarski klub Zemun predstavljale su dve posade u sledećim sastavima:

1. Dušan Trbojević, Nikola Rnjak, Nikola Đođević

2. Zlatan Zlatković, Natalija Pantić, Petar Bojović.

Vremenski uslovi bili su naklonjeni našim jedriličarim, te je u toku tri takmičarska dana održano osam uspešnih trka.

Nakon manje od mesec dana od kako su najmlađi takmičari Jedriličarskog kluba Zemun poneli titulu Državnih prvaka Srbije za 2022. godinu u timskom jedrenju za klasu Optimist stiže još jedna potvrda o dominantnosti J.K. Zemun u timskom jedrenju u Srbiji.
Prvo mesto na regati "Euro Micro Cup" i titulu Državnih prvaka u klasi Mikro ponela je posada Trbojević, Rnjak, Đorđević, dok su njihove klupske kolege u posadi Zlatković, Pantić, Bojović osvojile treće mesto.

Novi izazovi očekuju naše zlatne i bronzane takmičare u drugim klasama za manje od mesec dana. Poslednja regata Državnog prvenstva za takmičarsko, Olimpijsko jedrenje održava se u Zemunu od 21.10. do 23.10.2022. i nosi naziv "Tešketova regata-Nacionalno Prvenstvo". Jedriličarski klub Zemun, kao organizator ove regate poziva sve zainteresovane sugrađane da izađu na reku i proprate takmičenje.