Jedriličarski Klub "Zemun"

Yachting club "Zemun"

Odložena redovna skupština Jedriličarskog kluba Zemun

Zbog vanrednog stanja izazvanog korona virusom, redovna skupština Jedriličarskog kluba Zemun zakazana za 29. mart 2020 godine se odlaže.

6. Palićka jedra

Od 6. do 7. jula na Paliću u organizaciji JK Reful održana je regata za sve klase koja je okupila oko 40 takmičara u klasi Fin, Laser, Optimist i Laser 4.7. Prvog dana vetar je bio lagan, 3 m/s, tako da su odjedrene 3 trke po sunčanom vremenu. Drugog dana održana je jedna trka po promenljivom zapadu. Pobednik u klasi Optimist je Nenad Zakić, dok je u klasi Laser 4.7 pobedia Petra Buljovčić. U klasi Standard pobedio je Rtbert Kovač, dok je najbolji finac Ivan Knežević. Organizator se potrudio da svim takmičarima i ljubiteljima jedrenja omogući dobro takmičenje i ugodan boravak.

Read the rest of this entry

XVII Belocrkvanski Kup

Tradicionalna Karnevalska regata na Belocrkvanskom gradskom jezeru okupila je od 22 do 23. juna preko 20 jedriličara klase Optimist, Radial i Laser 4.7. Prvog dana po sunčanom vremenu i severozapadu 2 m/s odjedrena je 1 trka. Drugog dana 4 trke po severozapadu 5 m/s. Pobednici po klasama su: Optimist: Tamara Jepuranović, Radial: Kristina Boja i Laser 4.7: Nikola Kovačević. Domaćin se potrudio da svima obezbedi smeštaj i obrok, kao i ugodan boravak.

Read the rest of this entry

Otvoreno Prvenstvo Vojvodine

JK Palić je od 15. do 16. juna na Palićkom jezeru uspešno organizovao ovogodišnje otvoreno prvenstvo Vojvodine na kome je učestvovalo oko 40 takmičara u klasama Optimist, Laser 4.7, Laser Radial i Laser Standard. Prvog dana po sunčanom vemenu i slabom jogoistoku (2 m/s) održane su 2 trke, a drugog dana po srednjem istoku 4 m/s održane su 4 trke, što čini ovo prvenstvo veoma uspešnim i kvalitetnim. Prvaci su Aleksa Sretenović u Optimistu, Dušan Muncan u Laseru, Kristina Boja u Radialu i Petra Buljovčić u Laser 4.7.

Read the rest of this entry

Besplatna škola jedrenja

23. juna 2019. godine počinje besplatna škola jedrenja za decu uzrasta od 7 do 12 godina. Svečano otvaranje i prijem polaznika organizovaće se 23. juna u 12 časova u prostorijama jedriličarskog kluba “Zemun”. Pored jedrenja, škola obuhvata i vežbe plivanja i spasavanja na vodi, kondicione treninge, edukaciju iz oblasti ekologije i prve pomoći i mnoge druge stvari. Obuka se odvija u jedrilicama klase optimist. Klub raspolaže većim brojem ovakvih jedrilica. Obuku i treninge vode profesinalni treneri koji svo vreme prate decu motornim čamcima. Ovakvi uslovi omogućavaju bezbednu obuku i brz napredak u ovom sportu. Za vreme treninga roditelji mogu boraviti na klubu u prijatnoj atmosferi i druženju. Kontakt telefon za sve informacije je 011/316-90-95 ili e-mail kontakt@jkz.rs.